Bloem & Tuin: het evenement voor de tuinliefhebber

Een dagje uit in een bosrijke omgeving

Kronkelige bospaden, groene tuinen, geurende bloemen, zoemende beestjes en mooie open plekken vormen het prachtige decor van het evenement; Bloem & Tuin in Nuenen. In het bosrijke gebied op Landgoed Gulberg viert Bloem & Tuin dit jaar zijn 25ste editie van vrijdag 13 juli t/m zondag 22 juli 2018. Een looproute door het bos over schitterende wandelpaden, leidt u langs de nieuwste trends, exotische bloemen en planten, fantastische tuinontwerpen, kunst en design en verschillende workshops.
Bloem & Tuin is uitgegroeid tot het grootste en kleurrijkste openlucht evenement van de Benelux. Bloemen, planten, tuinontwerpen, meubels en design; Onderweg is alles op tuingebied is te bewonderen op Bloem & Tuin.

Voor wie?

Bloem & Tuin is geschikt voor iedereen die houdt van de buitenlucht en zich wil laten verrassen door de meest uiteenlopende kleurenpracht. Tuinfanatiekelingen en tuinliefhebbers kunnen genieten van de vele specialisten met tips, presentaties, voorbeelden, kwekers en demonstraties.
Ook voor gezinnen is bloem & Tuin een leuk, gezellig en betaalbaar dagje uit. Zo is de entree voor kinderen tot  en met 14 jaar GRATIS en zijn er verschillende speelmogelijkheden, een leuke wandelroute door het bos, workshops en zijn er allerlei hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Tuinen

Laat u verrassen bij het zien van de diverse modeltuinen en vijvers. Vraag advies, laat u inspireren voor uw eigen tuinontwerp en aanleg. De exposanten zullen u laten zien hoe u met creativiteit verbazingwekkende resultaten kunt boeken in uw eigen tuin.

 

 

Bloemen en Planten

Ieder jaar zijn er diverse kwekers uit Europa die hun planten en hun kennis presenteren bij Bloem & Tuin. Deze internationale kwekers zijn ware specialisten op hun vakgebied.
Zo zijn er specialisten die alles weten over lavendels, buxussen, salvia’s, kruiden, hosta’s, siergrassen, rozen, kuipplanten, hortensia’s, Japanse esdoorns, palmen, bamboe, agapanthussen, wilgen, clematissen, fruitbomen en nog veel meer.

High Tech & Design

Dankzij nieuwe technologieën zijn er steeds meer activiteiten in uw tuin mogelijk, zoals internetten en tv kijken in uw jacuzzi of juist een strakke onderhoudsvrije tuin met automatische tuinsproeiers en verlichting op zonne-energie.
Daarnaast laat Bloem & Tuin zien hoe uw tuin met mooie kunst, strak design en tuinaccessoires de persoonlijkheid kan krijgen die bij u past.
En heeft u een balkon? Ook daar treft u veel inspiratie voor aan.

 

 

 

Buitenleven

Buiten is het nieuwe binnen. Niet alleen bij mooi weer, maar alle jaargetijden wordt het buitenleven steeds belangrijker. Tuinen worden met behulp van kacheltjes, fijne loungesets en moderne tuindecoraties omgetoverd tot schitterende paradijsjes.
Bloem & Tuin laat zien hoe werk, hobby en ontspanning in uw tuin samen kan komen.

Activiteiten voor kinderen

Voor gezinnen is Bloem & Tuin genieten, voor zowel jong als oud. Voor kinderen zijn er speelmogelijkheden, een leuke wandelroute en een leuke workshop.
Kinderen tot en met 14 jaar zijn gratis welkom.

 

 

Toegankelijkheid

Bloem & Tuin vindt plaats in een bosgebied. De looppaden zijn bestrooid met speciale langere houtschaafsels waardoor het ook toegankelijk is voor een rolstoel. Met een elektrische rolstoel of scootmobiel is het prima begaanbaar. Een handbewogen rolstoel heeft wel wat hulp nodig.

Bij de entree staan een aantal rolstoelen waar u gratis gebruik van mag maken.
Voor meer informatie kijk bij contact & route.
Bloem & Tuin is goed te bereiken met het openbaar vervoer, auto of fiets.
We hopen u te zien tussen 13 juli en 22 juli 2018.
Dagelijks zijn wij open van 10:00 tot 18:00.

 

 

 • by Mw. van Stiphout, Eindhoven, NL

  Dit is echt een dagje uit, en geniet steeds weer van de tuin voorbeelden die ze zo in het bos gemaakt hebben. Jammer dat mijn man niet zo van dat slenteren houd maar ik geniet er gewoon van. Vooral als ik dan toch nog stiekem ideeën op doe welke planten ik nog meer kan combineren met mijn klimrozen, rozen en struiken. Wie weet doe ik dit jaar wel een idee op bij moestuintjes voor de kleine tuin of kleine plaats.

 • by Jutta Stapke, DL

  Einige meiner Freunde und Kunden sind aufgrund meiner Erzählungen auch schon regelmäßige Besucher ihres großartigen,grünen Events geworden.

  Mit freundlichen Grüßen Jutta

 • by Mw. de Ruiter, Almere, NL

  Een heerlijk dagje uit ,wandelen in de bossen,inspiratie opdoen voor mijn eigen tuin,hebbedingetjes scoren en meteen een hapje en drankje doen. LOVE IT.

 • by Dhr. Bom, Gent, BE

  Na de eerste kennismaking vorig jaar is nog steeds het gevoel dat Bloem en Tuin meer is dan een expositie, het is echt een dagje uit.

 • by Mw. Kortekaas, Den Haag, NL

  Het is prachtig daar, midden in het bos met heel veel mooie tuinplezier. Heb verleden jaar echt genoten heel leuk dagje uit. Jammer dat ik dit jaar geen vervoer heb anders was ik zeker van de partij…..

 • by Bill Nuttycombe

  We love the fair! We make a trip over to Geldrop every year just to go to the fair. It is part of our lives now! We even have specific, favourite sellers that we cannot do without visiting.

Bloem & Tuin 25e editie

Kronkelige bospaden, groene tuinen, geurende bloemen, zoemende beestjes en mooie open plekken vormen het prachtige decor van het evenement; Bloem & Tuin in Nuenen. Op Landgoed Gulberg viert Bloem & Tuin in 2018 zijn 25ste editie van vrijdag 13 juli t/m zondag 22 juli 2018.

Kaartverkoop en arrangementen

Bemachtig nu snel uw toegangsbewijs voor Bloem & Tuin 2018. U kunt hier terecht voor reguliere tickets, voordeeltickets, maar ook voor complete arrangementen bestaande uit toegang tot Bloem & Tuin in combinatie met een prachtige hotelovernachting of een bezoek aan Vincentre.

Veel gestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden over de meest gestelde vragen over ons evenement, de kaartverkoop, vervoer en toegankelijkheid.